OLDTIMER SHOW 2019

20190404_oldtimer_show_2019.jpg

2019. április 5-7-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp. Tatai u. 95) kerül megrendezésre a nemzetközi veteránjármű rendezvény, mely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer kiállítása.

A kiállításon veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra. (te is jelentkezhetsz kiállítónak, ha szép veterán járművel rendelkezel!) Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan CSALÁDI program, ami számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A rendezvény teljes területe 10 hektár!

A Vasúttörténeti Parkot és a hozzá kapcsolt Víztorony Parkot egy hétvégére telerakják látványossággal! A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása. A kiállításra beválogatott járművek között 2019-ben az eddiginél is nagyobb számban fognak szerepelni külföldi gyűjtők és klubok oldtimer járművei. Igazán értékes és rendkívül különleges oldtimer autókból sokat készülnek bemutatni. Az Oldtimer Show sajátossága, hogy minden járműtípusból csak egyet mutatnak be, a fellelhető legszebb példányt!

Minden évben más kiállítási anyaggal jelentkeznek, olyanokkal amik más rendezvényeken a közelmúltban nem voltak láthatók. Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb autók és motorok sokasága! A legszebb autók mellett korabeli ruhákba öltözött lányok örömmel állnak majd modellt az emlékfotók elkészítéséhez. A 2018-ban bemutatott új interaktív látványosságot közkívánatra megismétlik, de most egy kicsit másképp: egy oldtimer Datsun sportautót fog összeépíteni a restaurátor csapat a rendezvény 2,5 napos nyitvatartása alatt.

Az összeépítésről óránként fotó készül, így vasárnap este már az összeépítés teljes folyamata látható lesz egy monitoron. Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a 33db látványos díjért, a "szelep kupa"-ért. A díjakat szakmai zsűri fogja odaítélni. A látogatók számára a fotózás és a videó készítés engedélyezett, magán célú felhasználásra. A sajtó képviselőinek a filmezési, tudósítási szándékukat e-mailben előre kell jelezni a szervezőnek.

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. 2019-es újdonság a nagy USA vasak kiállítása, a 3 napos "ACCH Találkozó" keretében. A szabadtéri részen elhelyezett járművek interaktív módon kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat indítgatják az öreg szakik, a buszokra fel lehet menni megnézni belülről, illetve a harckocsikra is fel lehet mászni a járműparancsnok engedélyével.

A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az "Oldtimer Találkozó" is. Ez lesz az oldtimer szabadtéri kiállítás, ahol az előre regisztrált oldtimer autókat fogják elhelyezni. Fontos tudnivaló ezen a találkozón résztvevő oldtimer autó tulajdonosok számára, hogy csak délelőtt 11:00-ig lehet a területre beállni (szombaton és vasárnap). A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen a Víztorony Parkban, látványos tuning és sportautó kiállítást rendeznek be. Lesznek itt retro tuning autók és custom autók is kiállítva. A gyerekekre sok-sok díjmentesen használható játék vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér. A gyerekek egész nap játszhatnak, amíg erővel bírják.

A szervezők számára fontos, hogy a látogatók sokat és tartalmasat kapjanak a belépőjegyükért! A méltányos belépőjegy áráért a látogatók több kiállítást nézhetnek meg és sok kiegészítő programon vehetnek részt, pl. a Vasútt. Park kiállításai: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, valamint díjmentesen kipróbálhatják a mozdonyforgatózást. Az Oldtimer Show hétvégéjére a park interaktív programjai mind életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautók, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. (a vasutas interaktív programokra külön jegyet kell váltani). A felnőttek számára is lesz bőven kiegészítő program! Lesz ismét Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és egyéb szabadidő járművek lesznek kiállítva.

A hagyományőrzésről szól a "Gasztro utca" és a "Kézműves vásár". A Víztorony Parkban felépített "Tájház Múzeum"-ba betérve meg lehet kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt! Az áprilisi Oldtimer Show-n az októberi "Disznótoros Kolbászfesztivál" kiváló vendéglátósai fogják a melegkonyhás ételeket készíteni. Mindkét parkban nagy vendéglátó egységgel várják az éhes látogatókat, akiknek a szervező által szabályozott, mérsékelt árakon értékesítik a frissensülteket és az italokat.

A rendezvény mögötti területen (vasútvonal mellett) nagy befogadóképességű ingyenes parkolókat biztosítanak, ahová a parkolást irányító rendészek utasítása szerint lehet beparkolni. Buszos csoportok érkezését kérik előre bejelenteni e-mailben. Akiknek nem jutna parkolóhely, azok számára a környező utcákban mindenhol parkolósávok vannak kialakítva, amik hétvégén díjmentesek.

Linkek:
https://www.facebook.com/events/290182471615147/
http://www.oldtimershow.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://fesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr614739879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fesztivál blog

Kategóriák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Címkék

Akvárium (1) amerikai palacsinta (1) Amigod (1) AmirAmor (1) Apacuka Zenekar (1) Aranyakkord (1) BalatonSound (1) Bárány fesztivál (1) BethlenTériSzínház (1) Black Eyed Peas (1) BohemianBetyars (1) Böllérfesztivál (1) Bródy Studios (1) Budapest (1) BudapestBár (1) Budapesti Nyári Fesztivál (1) BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL (1) Busójárás (1) Busójárás 2019 (1) Chainsmokers (1) Cotton Club Singers (1) csokoládé fesztivál (1) Cypress Hill (1) Dés László (1) Díszpinty Gasztro Bár (1) DjLocksmith (1) édesség fesztivál (1) édes palacsinta (1) Ed Sheeran (1) Eger (1) Erdély (1) Etyeki piknik (1) F.A.L.U. (1) FaluAholLehetUnatkozni (1) Farsang (1) Felvidék (1) fesztivál (3) finomság-mennyország (1) Florence + The Machine (1) Follow the Flow (1) Foo Fighters (1) Freddie (1) Freelancer festival (1) G-Eazy (1) Geszti Péter (1) Gödöllő (1) Gyulai Pálinkafesztivál (1) Hiperkarma (1) I. Csokoládé fesztivál (1) ingyenes koncertek (1) JBalvin (1) jelmezes felvonulás (1) Jess Glynne (1) JohnNewman (1) jótékonysági fánkvásár (1) Jurij (1) Kamarás Iván (1) KesiDryden (1) Kiscsillag (1) Kökény Attila (1) Kormorán (1) KosziJanka (1) Magashegyi Undergrond (1) Magyar Ízek Vására (1) MargaretIsland (1) Mohács (1) Nagy-Szín-Pad! (1) Nagycsaládosok Egyesülete (1) nagyi palacsintája (1) Nagy Budapesti Palacsintafesztivál (1) Náray Erika (1) New Level Empire (1) NickyRomero (1) Nomad (1) Oldtimer Show (1) Opitz Barbara (1) palacsinta burger (1) palacsinta leves (1) Palotavárosi tavak (1) Palya Bea (1) Pál Utcai Fiúk (1) Papa Roach (1) PiersAgget (1) Polgár (1) Post Malone (1) Rákász Gergely (1) rakott palacsinta (1) rántott palacsinta (1) Rudimental (1) Sonka (1) sós palacsinta (1) Stolen Beat (1) Szalóki Ági (1) Székelyudvarhely (1) Székesfehérvár (1) Sziget (1) Sziget fesztivál (1) Szilvásszentmárton (1) Szinetár Dóra (1) Tavasz terasz (1) télbúcsúztató farsangi vigasság (1) Telekom VOLT Fesztivál (1) The Bluebay Foxes (1) Tiësto (1) Tiszator (1) töltött palacsinta (1) TomcsaSándorSzínház (1) UdvarhelyNéptáncműhely (1) Useme (1) USNK (1) V. Vasvári Húsvéti Bárányfesztivál (1) Vad Fruttik (1) Vajdaság (1) Várkert Bazár (1) városi farsang (1) Városmajori Szabadtéri Színpad (1) Vásáry Tamás (1) Vastag Csaba (1) Vasúttörténeti Park (1) Vasvár (1) VendégváróFesztivál (1) VI. Hurka-pite Fesztivál (1) VII. Fehérvári Halünnep (1) Víztorony Park (1) XIII. Tiszator - Abádszalóki Böllérfesztivál (1) Zalaegerszeg (1) Zamárdi (1) húsáru (1) kolbász (1) Címkefelhő

HTML doboz

süti beállítások módosítása