A Tiszator hagyományőrző gasztronómiai és kulturális fesztivál, mely felidézi a régi idők disznótorainak hangulatát, szokásait, ízeit.
A csapatok között mindig vannak határon túli települések bandái is. A versenyt húsipari szakemberekből, mesterszakácsokból álló szakmai zsűri értékeli. A versenyen két kisebb területen,- pálinka és pogácsa versenyben - is megmérettetik magukat a benevezők, szintén szakmai zsűri értékelésével.
A fesztiválon népművészeti és kézműves jellegű kirakodóvásár is zajlik. Perdül a dob, csendül a pohár, és kezdetét veszi a Böllérfesztivál Abádszalókon! Elevenítsük fel, őrizzük meg és adjuk tovább az évszázados hagyományainkat! Itt a remek alkalom, hogy szakértői zsűri bírálja el azt, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest. Dőljön el a vita, hogy ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte ma reggel a legfinomabb pogácsát!
Az idén a rendezvény egyik látványossága a hungarikumok kiállítása és vására lesz, de készül itt 250 méteres kolbász egyben sütve, egészben sült malac és számtalan más disznótoros finomság.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.